woensdag 20 maart 2024

KERSENBLOESEMWANDELING IN ALMERE (REGENBOOGBUURT), 19-03-2024.

Nadat we afgelopen vrijdag genoten hebben van de Japanse kersenbomen in bloei in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos, gingen Leitje en ik vandaag met de trein naar Almere Buiten voor een kersenbloesemwandeling in de Regenboogbuurt. In twee straten staan daar 850 (!) Japanse kersenbomen op dit moment in vol ornaat in bloei. De bloesem komt heel goed uit tegen de mooi gekleurde huizen. 




























Deze paardenbloem stond zo mooi in bloei onder de Japanse Kersenbomen dat ik hem ook maar even op de foto heb gezet! De paardenbloem lijkt wel een stralend zonnetje!


































































De vogels hebben een mooi plekje uitgezocht om een nestje te maken!























Via de Evenaar liepen we terug naar het station Almere Buiten. Ook op de Evenaar stonden Japanse kersenboompjes in bloei.





En daar kwamen we weer aan bij het station.



Wat was dit een mooie wandeling!! We waren op het juiste moment om van de bloesem te genieten! Leitje en ik hebben genoten!

Willen jullie deze bloesemwandeling van 5 kilometer ook maken? Ik geef jullie hierbij de schematische routebeschrijving:

Beginpunt: NS station Almere Buiten, rechtdoor Zuideinde (als je ietsje wilt afsnijden: direct na het station: eerste (autoluwe) weg links - langs winkels, rechtdoor lopen, het paadje volgen schuin naar rechts naar de Evenaar), bij Zuideinde linksaf de Evenaar op, rechtsaf Siennastraat, Siennastraat rechtdoor lopen, de Siennastraat gaat over in de Zwavelzuurstraat - rechtdoor blijven lopen tot vlak voor het grote, fel rode gebouw. Je ziet de Lage Vaart voor je. Je loopt een stukje Zwavelzuurstraat terug en slaat rechtsaf de Mahoniestraat in. Rechtdoor blijven lopen. Je ziet op een gegeven ogenblik de bloesembomen weer opdoemen. Aangekomen op de Terracottastraat sla je linksaf, de Terracottastraat helemaal uitlopen. Bij de Scharlakenstraat heel even links en meteen weer naar rechts, de Evenaar op. Op de Evenaar linksaf  (neem het leuke pad in het midden!) en je komt zo weer bij de Zuideinde of het verkorte paadje met even verderop de winkels tot aan het Station Almere Buiten. 

(Bron: "Kersenbloesemfeest Almere Bloesemwandeling" - op internet).

Deze wandeling is natuurlijk het mooiste tijdens de bloesemperiode van de Japanse Kers! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

WANDELING DE ESCH, SCHAARDIJK EN NESSERDIJK - ROTTERDAM, 18-05-2024. Onze wandeltocht vandaag beginnen we (Leitje en ik) in De Esch, bij de ...