zaterdag 16 maart 2024

JAPANSE KERS IN VOLLE BLOEI, BLOESEMTUIN -  AMSTERDAMSE BOS, 16-03-2024.


 Om in het Bloesempark van het Amsterdamse Bos te komen, lieten wij ons met de bus afzetten bij de Camping. Vanaf de bushalte liepen we zo'n twee kilometer naar het Bloesempark, waar de Japanse kers volop in bloei staat. De bloesem ligt als een mysterieuze roze wolk tussen de bomen. De plek is inmiddels een bekend punt geworden. Tijdens onze wandeling er naar toe zagen we in de verte de Urbanuskerk die na de brand weer volledig is herbouwd. En zagen we tevens een mooie zilverreiger, enkele grazende runderen en een aantal paardrijders.






















Een reiger en (heel klein!) een buizerd.

























































Na anderhalf uur genieten van de Japanse Kersenbloesem verlieten wij het Bloesempark en zetten koers naar de Ridammerhoeve (geitenboerderij) waar we de tientallen geiten, een koe en enkele parmantige hanen en kippen bewonderden en waar we een heerlijk knapperig broodje geitenkaas namen. En waar we voor thuis een stukje geitenkaas meenamen.


















Kinderen kunnen flesjes melk aan de geiten geven.







Het broodje geitenkaas en de beker warme geitenmelk waren heel erg lekker! Leitje heeft ook gesmuld. Voor thuis namen we een stukje geitenkaas mee.

Binnen is het overal gezellig en rustiek ingericht.



Na het bezoek aan de Ridammerhoeve wandelden we terug naar de bushalte aan de Canadaweg waar de bus van de cirkellijn ons terugbracht naar Schiphol. Op Schiphol namen we de trein terug naar huis.

We hebben buitengewoon genoten van de kersenbloesem en van de sfeer op de geitenboerderij! We waren wat de kersenbloesem betreft, precies op het goede moment! 

Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

WANDELING DE ESCH, SCHAARDIJK EN NESSERDIJK - ROTTERDAM, 18-05-2024. Onze wandeltocht vandaag beginnen we (Leitje en ik) in De Esch, bij de ...