zondag 10 maart 2024

BOEKPRESENTATIE VAN LIES DIEBEN BIJ BOEKHANDEL DONNER, 10-03-2024.

Lies Dieben heeft een voettocht gemaakt van de Mexicaanse grens tot aan de Canadese grens. Bij elkaar ruim 5000 kilometer. Ze liep delen van de tocht alleen maar soms ook met anderen. In haar boek beschrijft zij wat zij tijdens haar wandeltocht heeft meegemaakt. 

Links: de uitgeefster. In het midden: Lies Dieben. En links: Leo van de Wetering, de manager van Donner.

Links de schrijfster en rechts de uitgeefster (foto hierboven en hieronder).


De uitgeefster hield een korte introductie.


Lies aan het woord. Ze vertelde over de prachtige momenten maar ook over de mindere. De reis was niet ongevaarlijk, maar toch goed te doen. Het was vaak uitrekenen hoeveel water je in een dorpje moest inslaan voor het volgende traject. Soms was het 'vechten' tegen vermoeidheid, weinig slaap, dorst, honger. Een prachtig uitzicht vergoedde de ontbering die ze soms voelde. En spannend, want er was eens een beer vlak bij haar. En ratelslangen . . . .

Het was een ervaring die ze niet had willen missen. Haar voettocht was een idee van haarzelf, maar het was tegelijkertijd een crowd fundings actie, want haar stiefvader bleek ongeneeslijk ziek en er was geld nodig voor zijn behandeling. Met haar voettocht heeft ze een mooi bedrag opgehaald. 

Lies overhandigde het eerste exemplaar van haar boek aan een echtpaar dat haar tips gaf voor het maken van de voettocht.



Ik vond het een leuke boekpresentatie. Ik bewonder de moed en de energie van Lies om zo'n zware maar prachtige voettocht te maken! 

Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

BEZOEKEN AAN DE ROTTERDAMSE DIERGAARDE BLIJDORP - 05 en 12 mei 2024. De waterlelie in de Victoriaserre begint weer te bloeien. En ook die mo...