donderdag 17 december 2020

NOG EVEN NAAR BLIJDORP VOORDAT LOCKDOWN INGAAT...

Het is 14 december 2020. De tweede lockdown hangt in de lucht, dus ik besluit 's middags nog snel even naar Blijdorp te gaan. Ik wil het kleine neushoorntje nog even zien! Ik heb een abonnement op de diergaarde en gelukkig kon ik nog terecht wat betreft de tijdklok. 

De ijsberen! Dame Olinka en heer Wolodja zijn in blakende gezondheid!




Ha! Daar zijn de mangoesten! 





Zijn de baby mangoesten niet schattig?


De ouders zijn zorgzaam voor de kleintjes. En trots! Dit is één van de ouders. Ik vind het moeilijk om te zien wie de vader is en wie de moeder. 


Bij het buitenverblijf van de zwarte neushoorns was het even wachten. Vader neushoorn was namelijk buiten en die moest eerst weer naar binnen voordat moeder Naima en pas geboren zoon Nasor naar buiten mochten. Twee uur: vader was met een lekker hapje naar binnen gelokt en daar ging eindelijk de linker deur open. Naima kwam naar buiten, gevolgd door Nasor die vrolijk achter haar drentelde. Naima stoof direct op de berg hooi af en Nasor snuffelde ook wat aan het gedroogde gras, maar echt eten deed hij nog niet. Je kon zien dat moeder en zoon al helemaal aan elkaar EN aan het buitenverblijf gewend waren. De baby is vernoemd naar de verzorger die de toenmalige neushoorn naar Blijdorp heeft gebracht in de jaren 60; die neushoorn was toen de eerste neushoorn die in gevangenschap beviel van een gezond jong. 

's Avonds hield premier Rutte een toespraak vanuit het Torentje in Den Haag. Zijn boodschap om opnieuw in lockdown te gaan, was op televisie nauwelijks verstaanbaar door de herrie makende demonstranten aan de andere kant van de Hofvijver. We gaan dus weer dicht met ingang van 15 december 2020. Kerst wordt dit jaar donker, koud en ongezellig. Maar we moeten even alles op alles zetten om dat rotvirus de baas te worden! Het is helaas niet anders!

Na 19 januari kunnen we hopelijk weer naar Blijdorp en dan zijn de jonge dieren vast weer een beetje gegroeid! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

BEZOEKEN AAN DE ROTTERDAMSE DIERGAARDE BLIJDORP - 05 en 12 mei 2024. De waterlelie in de Victoriaserre begint weer te bloeien. En ook die mo...