maandag 26 oktober 2020


FAMILIE PINCHE APEN IN BLIJDORP

Maandag, 26 oktober 2020. Op deze zonnige en ietwat winderige herfstdag bezocht ik Diergaarde Blijdorp weer eens, met pluche beer Leitje op de rug. Er waren een aantal dieren in ruste en dus binnen, zoals de leeuwen en de olifanten. Die hebben we vandaag dus niet kunnen zien, maar dat is niet erg, want wij hebben een abonnement - in principe kan je dan 365 dagen per jaar de dierentuin bezoeken (momenteel in deze coronatijd tijdelijk met een tijdslot entree) en als je de ene keer bepaalde dieren niet ziet, dan zie je ze een andere keer juist weer wél! Eén van de tijgers hebben we vandaag juist extra goed gezien. En ook gehoord! Net zoals vorige week was het vrouwtje nog steeds krols. Ze liep rond in de tijgerkreek en brulde erop los. Het klonk indrukwekkend. 

Vlakbij de tijgerkreek was de 'woning' van de mangoesten. Vorige week hebben we ze ook gezien. De mangoesten hebben kleintjes. Die kleintjes zijn in die ene week al iets zelfstandiger geworden, maar ze worden door hun ouders nog steeds goed beschermd. Moeder komt naar de kleintjes toe hollen en pakt de baby's bij het nekvel als ze te ver van de ouders vandaan lopen. En dan is het hupsakee, het kuiltje in en niemand die ze meer ziet! Mangoesten zijn prachtige dieren, vrij klein, egaal bruin, alert en snel, en heel zorgzaam voor elkaar. 

Het bezoek aan Blijdorp begon vandaag, zoals gebruikelijk, met een groetje aan de pinché apen in het Oceanium, tegenover het Caraïbisch Café. Het is een gezinnetje met vader, moeder, een tweeling die in 2019 geboren is, en een tweeling die afgelopen voorjaar is geboren. Op bovenstaande foto is goed te zien hoe één van de baby's op de rug van de ouder zit, een beetje slordig. De baby is hier één dag oud (voorjaar 2020). De andere baby zit ook op de rug, maar 'hangt' naar de andere kant en is dus niet goed zichtbaar op de foto. De kleintjes zijn dus nu al weer een half jaar oud en zitten niet meer op de rug van de ouders. Ze springen en dollen door het hele verblijf en zijn al bijna net zo groot als de ouders. 

Ik vind het geweldig om een abonnement op de diergaarde te hebben en regelmatig te komen kijken, want je kunt de dieren zien opgroeien. Daardoor krijg je naar je gevoel echt een band met ze. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

WANDELING DE ESCH, SCHAARDIJK EN NESSERDIJK - ROTTERDAM, 18-05-2024. Onze wandeltocht vandaag beginnen we (Leitje en ik) in De Esch, bij de ...