maandag 21 september 2020

WANDELEN IN HET AMSTERDAMSE BOS.

Afgelopen zaterdag, 19 september 2020, ben ik met mijn pluche beer Leitje gaan wandelen in het Amsterdamse Bos. Het was super mooi weer: uitbundige zonneschijn, blauwe lucht, heerlijke temperatuur, tikje herfstig. We begonnen bij de camping: ideaal beginpunt met het openbaar vervoer, want je loopt meteen het bos in. Al gauw zagen we in de verte het kerkje van Bovenkerk met het mooie pompoentje in de toren. De kerk is vorig jaar afgebrand en wordt nu gelukkig herbouwd, maar het schiet niet hard op want de kale buitenmuren steken nog steeds even kaal en puntig de lucht in. Het doet altijd verdriet als een mooi, karakteristiek gebouw door brand wordt aangetast. Maar ja, het komt uiteindelijk heus wel weer goed. We liepen verder en kwamen uiteindelijk bij de Ridammerhoeve, de geitenboerderij. Daar is ooit de foto van mij en Leitje gemaakt die nu als profielfoto op mijn blog is ingesteld. Leitje en ik komen graag op de Ridammerhoeve. Het bedrijf is biologisch-dynamisch, wat betekent dat er zo natuurlijk mogelijk wordt gewerkt. De producten bevatten zo weinig mogelijk toevoegingen en antibiotica worden niet gebruikt. Als een dier een infectie heeft, wordt geprobeerd het dier te laten genezen met natuurlijke middelen. Dat duurt dan wel iets langer, maar de dieren herstellen uiteindelijk beter en bouwen meer weerstand op. Dat proef je ook in de consumpties: het smaakt heerlijk en je krijgt er energie van. In de stallen lopen tientallen geiten, kippen en hanen - met grote veren aan de poten -, enkele varkens en runderen, een paard (die ik vandaag niet gezien heb). Tegen betaling mag je zelf eieren rapen. Kleine kinderen mogen IN de stallen komen om de pas geboren geitjes melk te geven met een zuigflesje. Voor kleine kindjes is het bezoek hier vaak het eerste contact met dieren. Ze genieten ervan om de geiten te aaien. De dieren zien er goed verzorgd, schoon en happy uit. 

Na koffie met appelgebak verlieten we het paradijsje en liepen verder, de bordjes volgend, naar restaurant-boerderij Meerzicht, waar we neerstreken voor een pannenkoek. Daar waren we lang niet meer geweest. We bestelden een hartige pannenkoek met tomaat en mediterrane kruiden en meteen na de eerste hap was het "wauw, wat lekker!" Na de gastronomische rust liepen we verder, langs de aanlegsteiger van het pontje bij de Nieuwe Meer en vervolgden het pad langs de "Meerzichtpolder", een  groot stuk weiland achter het restaurant. Dit stuk natuur was er al eerder dan het Amsterdamse Bos en trekt door het moerasachtige karakter aan de zijkanten veel vegetatie en dieren aan. Fijn stukje pad! Vervolgens liepen we parallel aan de Bosbaan en de Nieuwe Meer over een bospaadje richting plezierhaventje en kwamen over een romantisch wit bruggetje. We kwamen uiteindelijk  weer in de bewoonde wereld en hoewel we moe waren, liepen we de laatste kilometers nog maar even verder door tot aan NS station Amsterdam Zuid-WTC. Daar stapten we op de trein terug naar huis. 

Heerlijk gewandeld vandaag! Genoten van het mooie weer, de natuur, de geiten en anderen dieren op de Ridammerhoeve, de pannenkoek in Meerzicht, de mooie doorkijkjes in het Amsterdamse Bos en de Nieuwe meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

BEZOEKEN AAN DE ROTTERDAMSE DIERGAARDE BLIJDORP - 05 en 12 mei 2024. De waterlelie in de Victoriaserre begint weer te bloeien. En ook die mo...