maandag 1 april 2024

DE BETUWE IN BLOEI, 30-03-2024.


Leitje en ik maakten een rondwandeling over het landgoed Mariënwaerdt. Dit landgoed is bekend vanwege de bloeiende fruitbomen en de rust die er heerst. De rivier de Linge loopt er langs. We begonnen onze wandeltour op station Beesd. Het dorpje Beesd zagen we in de verte liggen, met zijn mooie kerktorentje. Op het landgoed Mariënwaerdt is een grote pannenkoekenrestaurant gevestigd: De Stapelbakker. Met daarnaast een winkel waar landproducten worden verkocht zoals appelsap, perensap en allerlei soorten delicatessen die verband houden met fruit en noten. Het is bijzonder aangenaam toeven op het landgoed, ook als het bewolkt is op een dag zoals deze - het was gelukkig wel droog.
























Veel bomen hebben op het landgoed Mariënwaerdt een verdikte uitholling waar eens een tak van afgehaald is. Het zijn heerlijke spechtenholletjes! Ik had dit nog niet gedacht of ik hoorde een specht roffelen, rrrrrrrrrrrrrt!








De uiterwaarden van de Linge. Het lijkt hier een beetje op de Rhoonse en Carnisse Grienden (bij Rotterdam).

















































Het landgoed Mariënwaerdt is statig  - met soms hoge bomen, weilanden, mooie doorkijkjes en een aantal fruitboomgaarden. De natuur staat op uitlopen. De weggetjes en paden op het landgoed zijn heerlijk stil. Dat is rustgevend. Er is weinig verkeer; vooral op de voetpaden is het heel rustig. Het rook er heerlijk vanwege het gebrek aan vervuilende industrie. Een heel verschil met de Randstad!

De bloesems van de fruitbomen hebben we mooi gezien, maar toch hadden we verwacht dat de fruitbomen meer in de bloesem zouden staan. We hebben de boomgaarden wel mooi in bloei zien staan, maar niet zo uitbundig als we vaak op foto's zien. Waarschijnlijk waren we toch nog te vroeg. Erg is dat niet, hoor! Want we hebben genoten van de bloesems die er wél in vol ornaat waren!

Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

BEZOEKEN AAN DE ROTTERDAMSE DIERGAARDE BLIJDORP - 05 en 12 mei 2024. De waterlelie in de Victoriaserre begint weer te bloeien. En ook die mo...