dinsdag 31 oktober 2023

EEN DAGJE WELLNESS, 30-10-2023.

Thermen Holiday in Schiedam heeft een mooie actie: een vijfbaden kaart voor € 85 voor overdag. Dat is dus € 17,50 per keer voor een hele dag lang heerlijk alle sauna's en baden in!  Dat is zowat de helft van de normale entreeprijs! 

Het is ook mogelijk om een vijfbadenkaart voor alleen 's avonds te kopen (vanaf 16:30 uur tot 's avonds laat). De avondbadenkaart is natuurlijk goedkoper, omdat je dan minder uren binnen bent. 

Er zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden. De kaarten zijn tot en met vandaag te koop en je moet alle vijf baden opgemaakt hebben vóór 31 december aanstaande. Anders betaal je  de baden die je niet gebruikt voor niets en  dan vervalt het bedrag aan het bedrijf. Dat is natuurlijk jammer voor de gebruiker van de kaart!

En verder is het mogelijk om tegen reductie een behandeling bij te boeken als je zo'n vijfbadenkaart hebt.

Al heel lang kom ik in Thermen Holiday. Eigenlijk vanaf het begin. Er is een groot aanbod van sauna's en baden in het complex. De tuin is heel groot en biedt veel mogelijkheid om je lekker even uit te strekken op één van de ligbedden of om even af te koelen. Zeker zomers is dat heerlijk. Er is een groot restaurant. Hier kan je lekker eten, maar de prijzen zijn, zoals overal in de horeca, vrij hoog. Er zijn diverse mogelijkheden om tegen extra betaling behandeling te boeken, zoals massages.

Tegenwoordig is het saunacomplex in handen van een internationale organisatie die onder meer ook Elysium (Bleiswijk) en de Zwaluwhoeve beheert. De sauna's worden goed onderhouden en voortdurend gerenoveerd. Op dit moment wordt de Japanse sauna (vroeger Paalsauna) drastisch onder handen genomen. 

De warmte van de sauna's en de baden is heilzaam voor de artrose in mijn rug. Na een bezoek van de sauna voel ik minder pijn. Na een dagje sauna voel ik mij ontspannen. Zowel fysiek als mentaal. De warmte doet de spieren goed en de rust is weldadig voor de geest. 

Saunabezoek is in alle jaargetijden en bij elk weertype geschikt. Is het koud? Dan warm je je binnen lekker op en ga je buiten lekker afkoelen. Is het tropisch warm? Dan is het koudwaterbad heerlijk met je gezicht in de warme zon! Er is niets verrukkelijkers dan het warme bubbelbad buiten met de koude spetjes van de regen op je gezicht in de herfst of in de winter! 

Gisteren nam ik deel aan een opgieting. De saunameester schept water met een lekkere geur op de kachel. Met rustige en sierlijke gebaren zwaait hij/zij (gisteren was het een 'hij') warme lucht in de richting van de saunabezoekers. De saunameester doet dat in verschillende rondes en met diverse voorwerpen, zoals handdoeken en diverse soorten schermpjes. Na iedere ronde wordt het steeds warmer. Op een gegeven ogenblik mag je de sauna uit om even lekker af te koelen. En daarna is het  weer naar binnen voor een tweede keer allerlei rondes. Na afloop van het ritueel is het opnieuw afkoelen en een lekker stukje fruit eten, zoals gisteren een partje sinaasappel. 

Het was gisteren heel fijn geweest. Heel relaxed kwam ik aan het einde van de middag weer naar buiten. Ik heb genoten van bijna alle sauna's en baden. En ik heb heerlijk geslapen vannacht!

Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

WANDELING DE ESCH, SCHAARDIJK EN NESSERDIJK - ROTTERDAM, 18-05-2024. Onze wandeltocht vandaag beginnen we (Leitje en ik) in De Esch, bij de ...