dinsdag 24 augustus 2021

POSBANK, HEIDE IN BLOEI! Dinsdag, 24-08-2021.

Met de trein gingen Leitje en ik naar Rheden. Via een leuke aanlooproute kwamen we bij het gebouw van Natuurmonumenten en het Koetshuis (zie foto hieronder)

Daarna de schaapskooi. 

Het was heerlijk weer: zonnig, lekker warm, af en toe wat schapenwolkjes. We hadden met opzet een door-de-weekse dag uitgekozen om hier de rondwandeling te maken, want de drukte is in het weekend niet te doen (vaak wordt de toegang dan afgesloten). Ook vandaag - dinsdag - was het druk genoeg, maar het was wel gezellig en iedereen hield rekening met elkaar. Toppie! De route is vrij pittig door klimmetjes, maar men wordt rijkelijk beloond met prachtige vergezichten en de heide die nu op zijn mooist is. We volgden de route met de paarse pijlen (5 km).








Het is ook leuk om even naar boven te kijken!                                                                                         


En dan weer even de blik op oneindig voor je uit. Richting Duitsland, het Reichswald, Kleve.                               






Een schilder was geïnspireerd aan het werk. Ook een fotograaf was bezig . . .  .











De bramen zijn bijna rijp!






De Posbankroute is vernoemd naar dit monument, een zitbank, ter ere van het 25 jarig jubileum van de heer G.A. Pos, de tweede voorzitter van de ANWB, op 7 mei 1918. Het ontwerp is van de architect Willem Leliman en is op 24 mei 1921 onthuld. In het Sonsbeekpark Arnhem staat een replica (bron: Wikipedia).












En dan komen we weer terug bij het gebouw van Natuurmonumenten, waar mooie bloemen in de tuin staan.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

WANDELING DE ESCH, SCHAARDIJK EN NESSERDIJK - ROTTERDAM, 18-05-2024. Onze wandeltocht vandaag beginnen we (Leitje en ik) in De Esch, bij de ...