woensdag 25 november 2020

Dinsdag, 24 november 2020: OP KRAAMBEZOEK BIJ NEUSHOORN NAIMA IN BLIJDORP

Op 8 november 2020 is er een neushoorntje geboren in Blijdorp. Een jongen. De naam is nog niet bekend. Het is het tweede kind voor moeder Naima en het is het derde zwarte neushoorntje dat in de Rotterdamse diergaarde is geboren. Moeder en zoon maken het uitstekend. De dierentuin is gelukkig weer open na de coronasluiting van twee weken, dus het is vandaag een goed moment om bij Naima op kraambezoek te gaan. En nu maar hopen dat ze allebei buiten zijn, want dan kunnen we ze op de foto zetten! En ja hoor, we treffen het. Want daar zijn ze! 


Oh, wat een s.c.h.a.t.j.e!! Wat een d.o.t.j.e.!!


Langs de publiekskant van het buitenverblijf staat het vol bezoekers met grote telelenzen in de hand. Er klinken opgetogen uitroepen.


De kleine holt intussen voortdurend zijn moeder achterna. Hij heeft er duidelijk grote lol in. En Naima laat haar zoon met graagte alle hoeken van het buitenverblijf zien: 'Kom hier kijken in de schuilhut!', 'Hier heb je hooi en takken waarvan je de blaadjes mag eten'. Het kindje volgt zijn moeder erg goed en rent soms ook al zelfstandig zijn eigen baantjes. De energie en het plezier spatten er bij allebei vanaf. Het jong is ontzettend klein maar alles zit erop en eraan. Hij heeft parmantige, al heel sterke pootjes en een lieve, zachtaardige, vriendelijke snoet. Het is echt een tafereeltje van moeder - kind geluk. 



De verzorgers komen af en toe even kijken naar Naima. Ze wordt liefdevol op haar kop geaaid en krijgt later zelfs een soort massage langs de zijkant van haar lichaam - het was natuurlijk niet niets, zo'n bevalling! Naima laat het zich allemaal welgevallen en gaat er even bij liggen. 


Ze hebben ook al hoog bezoek gehad, want koning Willem Alexander is gisteren in de diergaarde rondgeleid. Onze koning is bijgepraat over de fokprogramma's die momenteel door de anti corona maatregelen ernstig worden bedreigd. Nu WA in Blijdorp is geweest en hij het moeder-zoon geluk bij de neushoorns met eigen ogen heeft gezien en tevens aan Irma, de matriarch olifant van 50 jaar, een Appeltje van Oranje heeft gegeven, hoop ik dat onze Koninklijke Hoogheid zijn inzet kan leveren dat Blijdorp niet failliet gaat en dat het fokprogramma doorgang kan vinden!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

WANDELING DE ESCH, SCHAARDIJK EN NESSERDIJK - ROTTERDAM, 18-05-2024. Onze wandeltocht vandaag beginnen we (Leitje en ik) in De Esch, bij de ...